2011. január 30., vasárnap

Nagyszerű Isten!:)

Ha meg akarsz egy kicsit feledkezni a saját problémáidról vagy olyan dolgokról, amikről azt gondolod, hogy problémák...kezdj el olvasni egy missziónáriusról szóló könyvet!;)

Leírok néhány idézetet, amik nagyon megtetszettek Studd T. Károly- Isten követe életéből...
"Isten iránti bizalmunk lehet sokszor nagyon kevés, de sohasem lehet túl sok."

"Tudom, hogy Isten kezében vagyok. Tudom, hogy nem keresek mást, mint az ő dicsőségét és az emberek üdvösségét. És bizonyos vagyok abban, hogy Isten tudja ezt. Évek óta nem éreztem jobban magam, sem erősebbnek, mint most. De a legjobb: tudom, hogy Isten velünk van! Beszél hozzám és jótékony szava többet jelent nekem, mint valaha. Egyre erősebb a tűz a szívemben és ez mindenre bátorságot ad. Merésszé tesz, hogy mindent vállaljak érte."- 71.o.

"Az a bizottság, amelynek rendelkezése alatt most dolgozom, nagyon alacsony létszámú, de nagyon gazdag és csodálatosan nagyvonalú. Szüntelenül ülésezik ez a bizottság, melynek tagjai az Atya, a Fiú és a Szentlélek. Egy sokszoros milliomos áll mellettünk, ezért a világ leggazdagabb emberével is felvesszük a versenyt. Maga elé hívott megbeszélésre és adott egy csekk-könyvet, szabad használatra. Felbátorított, hogy váltókat állíthatok ki az ő nevére. Biztosított afelől, hogy az ő cége öltözteti a mezők füvét, gondoskodik a verebekről és az övéinek még a hajszálait is számon tartja. Azt mondta, hogy a cég feje ígéretet tesz, hogy ellát mindennel, amire szükségünk lesz. Hogy ezt biztosítsa, az egyik tulajdonos, ill. még kettő, minden útunkon kísérni fog, soha nem hagy el, sem el nem távozik tőlünk. Korábbi alkalmazottai közül néhányat bemutatott tanúbizonyságul. Volt ott pl. egy szikár, öreg férfi, hosszú szakállal és éles arcvonásokkal. Ez elmondta, hogy hol fekete hollókkal tápláltatta, hol pedig fehér angyalokkal. Aztán volt köztük egy kis öreg ember, aki úgy tele volt forradásokkal és fekélyekkel, mint valami dióhéj. Ő azt beszélte el, hogy számtalanszor menekült meg a haláltól, mert elhatározta, hogy csak arra az ígéretre támaszkodik: "Aki elveszti az ő életét énérettem, megtalálja azt." Történeteket mondott, amelyek csodálatosabbak, mint az Ezeregyéjszaka meséi. Beszélt menekülésekről és nyomorúságokról, vándorlásokról és börtönökről! És a végén hozzáfűzte: De mindezekből megszabadított engem az Úr, az én Gazdám! Krisztusért kockára tenni mindent, ez a világ legjobb játszmája. Keservesnek találja ezt a kényszerű nyugalmat, amiben most van, mivel játékszenvedélye nem aludt ki. De az üzlet főtulajdonosa ráparancsolt, ne legyen olyan önző; elég sokáig volt a harcban és elérte a legmagasabb pontszámot. Most jobb, ha nyugton van, sportfelszerelés nélkül és a többieket tüzeli a harcra." -69.o.

Rengeteg jó rész van...:) ezért nem írom ki a könyvet, hanem ajánlom olvasásra az egészet. Igazán megéri, mert hasznos időtöltés, ami által, ha hagyjuk, Isten formálhatja a gondolkozásunk, életünk:)

2 megjegyzés:

  1. Hú, a 71. oldal ott van... Köszi Eszter!!! :)

    VálaszTörlés
  2. :) szívesen:) Még be akartam írni sokat, de aztán elveszett, mert véletlenül kiléptem belőle. De annyira bátorító ennek az embernek a hite és ragaszkodása az Úrhoz!:) Gondolok rád!:)

    VálaszTörlés