2011. február 10., csütörtök

Csodálatos nap:)

Kedveskéim:)

Le szeretném írni nektek, hogy miért vagyok hálás a mai napon.
Nagyon hideg volt ma, de ahogy a Napsugarak besütöttek a fákon keresztül olyan csodálatos volt emlékezni, hogy még egy napot kaptam Istentől, hogy éljek. Megengedte, hogy itt legyek a Bibliaiskolában és hogy kezembe vegyem az Ő Igéjét és tanuljak belőle. És kifejezetten jó volt, mert Mike Sámuel volt a héten az én Uram szócsöve:)
Mielőtt elkezdődött a hét nem gondoltam, hogy ilyen jó lesz, mert nem tudtam mit várjak a Bírák könyvének tanulmányozásától, de megláthattam, hogy mennyi mindent tanulhatok én is, annak ellenére, hogy több ezer éve íródott az a könyv, mégis ugyanazokkal a problémákkal küzdenek most is az emberek, mint akkor.
Viszont Isten most is kegyelmes, mint akkor, bár ez lehet, hogy elsőre nem jön le.

Annyira fontos megérteni az akkori gondolkodást, kultúrát, szokásokat, hogy valaki azt mondhassa, hogy érti...mert sokan felháborodnak, mikor elsőnek olvassák, hogy húú miért ilyen + olyan Isten.
Jaj, jó itt lenni nagyon:)
Néhány dolgot szeretnék tehát leírni a héten tanultakból.

Biztonság és kiszámíthatóság nagyon nagy áldások lehetnek az ember életében, de nagy veszély is és buktató. Izráel népe odakerül Kánaánba, megvan mindenük és erre elfelejtik Istent és más isteneknél próbálnak szerencsét. Ezt láthatjuk a Bírák könyvében.

Emlékeztető: héj, nem emlékszel, hogy miken mentél keresztül, mert Isten szeret?! és erre elfelejted?!

Olyan sokszor van velem is, hogy hálát adok egyik nap Istennek, hogy milyen jó és mennyire szeret. Érzem és tudom, a másik pillanatban pedig: jaj, jaj, jaj. Miért ez, miért az?! Istenem, miért csinálod ezt velem?! olyan nehéz!!

És Isten?:) még mindig türelmes velem!!! Miért?!:) mert Ő Isten és nem tudom megérteni...csak hálát adni, megköszönni és ebben a tudatban élni tovább.
Miért szeret annak ellenére, hogy olyan sokszor elrontom?:)
Olyan jó, nem?:) Köszönöm Istenem!
Egyszer elfogadtam a kegyelmét, biztos helyem van Isten országában! Most pedig, amíg itt élek a földön gyermeke vagyok és tanítani fog, mert szeret. Szeretné, hogy úgy éljek, ahogy ő tanácsolja.
És ez olyan jó!:)

Szóval ma ültem a tó melletti csúszda tetején és sütötte a Nap az arcom és arra gondoltam, hogy milyen jó, hogy biztonságban vagyok, mert ismerem Istent, akinek minden a kezében van!

Még egy igeverset írok le, aztán befejezem, majd még jelentkezem!

"Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban." Rómaiakhoz írt levél 8:38-39

1 megjegyzés: