2011. február 19., szombat

Örömeim:)

Azt szeretném leírni, hogy mit éltem ma át + miért vagyok hálás. Olyan örömöt tapasztaltam, amit semmivel nem cserélnék el!:)

Megmutatom:



Ők a vácegresi lányok, akikkel kéthetente találkozunk!
Azért nagy öröm, mert látom, hogy mennyire munkálkodik Isten a szívükben!
+ Én is annyit tanulok, miközben beszélgetünk.
Az elején imádkozni szoktunk közösen. Elmondjuk és írjuk az imakéréseinket. Beszélgettünk arról, hogy mi az imádság, hogyan munkálkodhat Isten. Mindenki mondott két dolgot, aminek örül, amit meg akar köszönni Istennek. Itt máris olyan jó volt elgondolkodni azon, hogy tényleg! mennyi mindenért hálát adhatunk egy nap, amit sokszor olyan természetesnek veszünk. Pl.: hogy van mit ennünk, van mit felvennünk,...és még sokkal több is, mint, amire szükségünk lenne néha. Egészségesek vagyunk, összejöhetünk és tanulhatunk Istenről!:)


Jó volt hallgatni a kéréseket, azon felül, hogy jól sikerüljön a matekdolgozat, azért is imádkozunk, hogy nyáron mehessünk együtt Tóalmásra táborozni és az egyik kislány azt is kérte, hogy többet vágyjon a Bibliát olvasni. Könnyeztem!:) Ez olyan nagy öröm nekem!:)))
Mert én is megtapasztalom a mindennapokban, hogy ha nem töltök Istennel időt, akkor az csak a "magam próbálkozása" nap. 
Olyan jó csak Isten elé hozni mindent és Neki elmondani, hogy mi van bennem és Tőle várni a megoldást mindenre!:)
Nehéz néha nem nekiállni és megoldani a dolgokat, legalábbis azt hinni, hogy ha én nekiállok, akkor majd megoldódnak a dolgok! Ez nem azt jelenti, hogy nekem nem kell semmit tennem az életben, csak azt, hogy amit teszek milyen motivációval teszem és mi a célom vele.
Szóval egy élmény együtt imádkozni a lányokkal és figyelni a "kis" hitüket.
Nagy vágyunk és álmunk lett: összeszedni 30 pontot (Igeverstanulás, Csendességtartás, Biblia elhozása, Gyülibejárás, segítés otthon, új barát elhozása) és imádkozni, hogy összejöjjön a pénz nyáron elmenni Tóalmásra, az Élet Szava Táborba együtt táborozni!;):)


Ezek után továbbnéztük, ahogy Mózes elkezd kivonulni a néppel Egyiptomból...
Isten megengedte nekik, hogy megláthassák, hogy milyen hatalmas a 10 csapás által, majd azáltal, hogy megnyitotta előttük a Vörös-tengert...MÉGIS elkezdtek panaszkodni! Miért? miért? miért?
Vajon én hogyan viselkedem sok helyzetben? Megtapasztaltam már olyan sokszor Isten szeretetét, mégis valami miatt még mindig siránkozom. Mit tehetek?!
Isten megőrizte őket, gondoskodott róluk, etette őket...népeként őrizte útjukat...mégis engedetlenek voltak és megpróbálták maguktól jól látni és alakítani a jövőjüket.
Mózes elindult az ígéret és Isten hívása után. Megtapasztalta, hogy CSAK ISTENBEN ÉRDEMES BíZNI, mert Ő hatalmasabb az egyiptomi isteneknél is!

Bízzunk Istenben!
Mert csak Benne érdemes! Ő átvezet a nehézségeken, amik után hálát adhatunk szabadításának és örülhetünk, amikor áldásaival áraszt el minket!  Mindent Ő irányít! Mindent Ő enged meg, hogy észrevegyük hatalmát és bízzunk az Ő terveiben!
Hit által...


 Hinni nem könnyű...
De mindenki hisz valamiben, mindenki valamilyen rendszer szerint kialakítja a gondolkodását. Az a kérdés, hogy mi, KI lesz az, akire alapozol! Nehogy későn vedd észre, hogy ne jó az alapod!;) 
Bízd Istenre! Add át neki az életed alapozása és építése feletti jogot, engedélyt!;):)



Imádkozom és kérlek te is imádkozz ezekért a lányokért, ha úgy érzed, hogy szívesen tennéd:)
Erika

Evelin

Fanni

Marika

Noncsi

Dzseni





Nekik örültem ma nagyon:)))


+ Petráért (hugi) is hálás a szívem, mert jön és együtt hozzuk a lányokat az Úr elé!:))
+ Daniért (öcsi), mert egyszerűen olyan kis cukorfalat:))
+ mert olyan őrültek:)) Anna és Petra

anya és apa:)))


És mindenek felett Istennek vagyok hálás, hogy mindezeket az örömöket vele élhetem meg, mert tudhatom, hogy SZERET!:)

1 megjegyzés:

  1. + a lelkesedés, amivel az Igeverseket tanulják és felmondják!:) Hála van a szívemben Isten Igéje iránt és azért, mert tudom ezek nem csak üres filozófiai idézetek, hanem élőek lehetnek minden nap az életünkben!;) Hajrá!:)

    VálaszTörlés