2012. november 23., péntek

Igazság -> SZABADSÁG!:)

"...megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket."  Jn.8:32

MEK - Misszió Egészséges Közösségekért (CHE - www.chenetwork.org) Tréningen...

Nagyszerű hét, nagyszerű Istenünk van! - ez van bennem, mikor a múlt hétre gondolok.
Balatonföldvár - 2012. november 11-16.
25-30 testvér, akiknek a szíve szintén azért ég, hogy mások megismerjék Jézus Krisztust és azt az egészséges és teljes életet, amelyet ő kínál. 
Ez nem azt jelenti, hogy olyan életet hírdetnénk, amely mentes a betegségektől, hanem azt, hogy Istent minden egyes porcikánk érdekli. A testünk és lelkünk egyaránt! Milyen jó. Nem igaz? :)

Nagyon izgalmas beszélgetések voltak. Sok új emberrel ismerkedhettem meg. Nagyon hálás vagyok értük, akkor is, mikor nem értettünk egyet. 
Őszintén sokat tanultam mások tapasztalataiból és remélem folytatódik a közös munka majd.

Fel fogok rakni néhány képet, hogy kik voltunk ott:)

Néhány példa abból, hogy mik voltak nagy élmények nekem:
1. Reggeli futás - ha már az egészségről van szó:) - ki szeret korán kelni?! Tegye fel a kezét. Hát én sem:P viszont az vonzott, hogy a Balaton mellett voltam és még egy kis időt töltehek futás közben is az Úrral. Imádkozva és zenét hallgatva. Volt egy alkalom, mikor annyira megérintett újra az, hogy milyen Istenem van, hogy elkezdtem sírni futás közben :P :) de olyan jó volt tudni, hogy Ő lát. Ott vagyok előtte és mindenem az övé. Elég kihalt ilyenkor a Balatonpart, szóval nem kellett nagyon aggódnom, hogy bárki is meglát, miközben futok (sírok:P:) Nagyon jó volt emiatt felkelni hamarabb.
Azért szeretek futni, mert az van bennem, hogy szeretném, ha a testem is alkalmas lenne arra, hogy mások halljanak Jézus Krisztus engesztelő áldozatáról, amit miattunk tett. Meghalt értem is és feltámadt. Nagyszerű reménység! ;)

2. Beszélgetés egy nagyváradi több száz tagú cigány gyülekezet lelkipásztorával.
Mindenen átment, amin egy cigány és véleményem szerint nagyon sok magyar ember is átmegy. De megtalálta az Úrat, amikor 28 éves volt. Most pedig lelkipásztor és másokat segít az Úrhoz és arra  az életre, amelyet Ő kínál nekik. Nagyon jó beszélgetésem volt vele személyesen, de akkor is jó volt hallgatni, amikor arról beszélt, hogy most éppen mivel készül majd a gyülekezetbe. Milyen igékkel. 1Jn. + János evangéliuma! ;)

3. Nagyon szeretem Ront és Jeannie-t, akik az indulásban segítenek. Egy nyugdíjas amerikai házaspár, akik otthagyták az USA-t, ideköltöztek és szeretnének segíteni a magyarországi és közép-európai cigányság helyzetén ezzel a (Magyarországnak) új stratégiával. Több, mint 120 országban van már jelen ez a program azzal a céllal, hogy az emberek felelősséget vállaljanak magukért, egészségükért testileg, lelkileg.
Ron 36 évig volt lelkipásztor az USA-ban, Jeannie pedig művészet tanár. Nagyon odaadó és lelkes házaspár.

4. Nagyon örültem neki, hogy a szüleim is ott voltak. Ők is nagyon jó példái annak, hogy mit is jelent ez az egész hollisztikus látás. Édesanyám orvos, apukám lelkipásztor:)
Én is testnevelést tanultam, aztán bibliaiskolába jártam és most is teológiát tanulok.
Isten is törődik a testünkkel, lelkünkkel!
Nagyon izgalmas ez a kérdés! ;) Gondolkozzatok ti is:)

5. Zárásképpen egy cigány asszonynak a helyzete...
Marika kis törékeny asszony, aki cigarettázott, mint olyan sokan a cigányság között. Viszont ezalatt a néhány nap alatt megértette, hogy ez nem helyes. Sok stressz és kihívás van az életükben. Gyerekek, házimunka, férje betegségei, ezért a cigarettába és kávézásba menekül nagyon sokszor. Tudom, mert bennem is volt ilyen gondolat, hogy sokan azt gondoljátok, hogy miért?! Valamilyen szinten megértem, a másik oldalt egyáltalán NEM! szóval mielőtt elítélnéd te is, kérlek gondolj arra, hogy neki is segítségre van szüksége ugyanúgy, ahogy mindannyiunknak. 
Nem az a megoldás, hogy elítéljük, hanem, hogy szeretjük és azzal a szeretettel, amivel Jézus Krisztus is szeret minket, elmondjuk neki az igazságot! Isten utálja a bűnt, de az embert szereti! Utálja a bűnt, ezért az elválaszt minket az Ő szentségétől, de szeret és újra közösségben szeretne velünk lenni...
Leírtam a bejegyzésem elején az egyik kedvenc igeversem. Azért is szeretem, mert IGAZ! Úgyanúgy, ahogy a többi rész a Bibliában. És nemcsak, hogy igaz, hanem még ÉLŐ is! Ma is változást generál az életünkben Isten igazsága.
Kiváltságom volt ott lenni, mikor odajárulhattunk Isten elé, hogy imádkozzunk ezért a törékeny életért, hogy kérjük Isten segítségét a szabadulásban. Hiszem, hogy Isten nem hagy magunkra, mikor beismerjük, hogy gyengék vagyunk egyedül. Ő pont arra vár, hogy elinduljunk felé és kérjük a vezetését. 

Arra vár, kedves olvasóm, hogy feladd! Arra, hogy én is feladjam az "okoskodást" a magam élete felett és átadjam neki az irányítást!
Persze! fel kell kelni holnap is, (ha lesz holnap) és el kell indulni az élet dolgaiban...
Nem azt jelenti az Istenre hagyatkozás, hogy csak fekszek, mint egy darab fa és várom, hogy történjenek a dolgok, hanem, hogy úgy kelek fel...

Istenem! itt van ez az újabb nap. Köszönöm! Köszönöm, hogy megint megengedted, hogy éljek egy újabb napot. Neked adom az irányítást. Kérlek vezess ma is! Szeretlek!


Lényeg:

Péld. 3,5

Bizodalmad legyen az Úrban teljes szívedből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál. 
 Zsolt. 125,1 
Péld. 3,6
Minden útjaidban ismerd el Őt; akkor Ő igazgatja a te útjaidat. 
 Péld. 16,9  Zsolt. 37,23  Róm. 8,12 
Péld. 3,7
Ne légy bölcs a magad ítélete szerint; féld az Urat, és távozz el a gonosztól. 
 Róm. 12,16 
Péld. 3,8
Egészség lesz ez a te testednek, és megújulás a te csontjaidnak. 

Kívánom, hogy tapasztald meg te is személyesen milyen Istene van ennek a világnak!
A viszontlátásra :)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, Eszti, amit írtál!! Tök jó, hogy ennyi mindenben bennevagy!! Kíváncsi lennék majd akár részletesebben is, hogy miket tanultál ezidő alatt. Remélem, lesz lehetőségünk találkozni nemsokára! :))
    Amit írtál a végén, különösen szív(em)hez szóló volt, tényleg jó lenne minden nap így felkelni. Most még nem tudok, sokszor nagyon távol állok ettől. Igyekszem fejlődni ebben, hogy tényleg Isten uralja a TELJES életemet. Olyan nehéz mindent átadnom neki!!
    Gondoljunk egymásra továbbra is:))
    Puszi!
    Lidi

    VálaszTörlés