2013. július 2., kedd

"Bárcsak Isten dicsősége és a lelkek mentése foglalkoztatná elmédet...Óvakodj attól, hogy a házadat jobban ékesítsd, mint a lelkedet!" - Husz János 15.sz.

Szeretek éjszaka blogot írni...
Ülök az ágyamban és azon gondolkozom, hogyan tudnám nektek, a világnak kiírni, hogy Isten mit végez az életemben és másokéban...

Csak, hogy emlékeztesselek megint: Isten jó! Ez van a karkötőmre is írva:)

Múlt héten Tóalmáson jártam az Élet Szava Táborban. Nagyszerű 1.hete volt ennek a nyári szezonnak! Furcsa lesz nem ott lenni egész nyáron, ahogy az elmúlt 3 nyáron. De Isten másfelé hívott...
Néhány kép az elmúlt hétről :)

Vasárnap este értem oda Tóalmásra. Azért imádkoztam, hogy egy olyan hét legyen, ahol sok gyermek és fiatal megismerheti és dönthet Krisztus szeretete mellett. Ennek szerettem volna részese lenni és sikerült. Nagyon áldott hét volt. Én is sokat tanultam, nem csak adtam... 

Megpakolva, a lámpafénynél :)

Bibliaóra életkép:)

Sorjáték a 150 körüli táborozóval ;)

Hajrá!! 

Felkészülni! :) A videóban láthatjátok az eredményt! :D

Hét közben Anna biziosztójára mehettem el:) Ápolónő lett a drágám;) (jobb oldali)


a napi edzés:D :)
Ezen a címen megnézheted a hétről készült videót: http://www.youtube.com/watch?v=XlZ2eprhUG4

Aztán szombaton elmentem vizsgázni. A hét folyamán is tanulgattam és csak szeretném leírni, hogy miért is lett rám akkora hatással... Előreformáció volt a tantárgy. ANNYIRA jó olvasni és tanulni arról, hogy mennyire gondolkodó emberek voltak századokkal előttünk is :)
De tényleg! Ezt nem akartam, hogy olyan lenézően hangozzon, mert mennyi mindenre rájöttek már akkor is. Olvasták és tanulmányozták a Bibliát! Rájöttek, hogy a gyakorlat nem működik azzal, amit beszélnek.
És NEM hallgattak !!! Felléptek a hitük, meggyőződésük mellett, akkor is, ha az az állásukba került. Akkor is, ha máglyán végezték miatta. MICSODA HIT! Elképzeltem mi lenne, ha ma ekkora fenyegetettséggel néznénk szembe. Vajon hány hívő maradna? Oh, annyira fontos hitelesen megélni azt az életet, amire tanácsot kapunk az Igéből, Isten Szavából.

Ha meg kiállunk, akkor beszélünk bátran róla?
Nekem ez a vágyam. Ezért csinálom, amit csinálok és bocsánat, de szeretem a munkám. Tudom, hogy ilyet ritkán hall az ember manapság.
És képzeld igen, missziónárius vagyok és nem a dzsungelben, hanem kicsiny hazánkban.

Ha eddig nem tudtad volna, akkor elárulom, hogy a Misszió az Egészséges Közösségekért nevű Alapítványnál vagyok munkatárs. Nagyon izgalmas, nehéz és úttörő munka, de HATALMAS Istenem van!!! Nincs is nála nagyobb. Ő végzi ezt a missziót már több, mint 120 országban, 30 éve. Ő az, aki embereket használ, hogy az EVANGÉLIUM üzenete által megváltozzanak életek.
Magyarország a 117. ország, ahol elkezdődött.

Az elején vagyunk a dolgoknak, de személy szerint, én sem akarok "csak" nézni, mint a moziban. Hithős szeretnék lenni és nagyokat álmodni, mert hiszem, hogy ugyanaz az Istenem van, mint, aki széjjelválasztotta a Vörös-tengert hajdanán vagy, aki annyira szeretett, hogy hagyta, hogy az egyetlen Fiát leköpjék és rászögezzék egy régi római kivégzőeszközre. Tudod, nem tudom elhallgatni, hogy megváltozott az életem. És ez nem csak olyan tény, mint az 1+1=2. Nem csak egy olyan tény, ami egyszer megtörtént, azután operálunk vele. Ez egy olyan tény, ami megváltoztatta és megváltoztatja a történelem folyását. Befolyásolja és irányítja.

A keresztyénség személyes kapcsolat egy olyan Istennel, aki ÉL!!! És nem felejti el azokat, akik egyszer rábízták magukat. Olyan barát, aki előtt nem kell tettetned, hogy minden jó vagy persze, jól vagyok. Nem kell jópofizni. Ő úgyis tudja mi van benned. Azt viszont nehéz lehet látnia, mikor csak akkor megyek hozzá, amikor nehéz. Fúú, annyira érzem, mikor nem vele kezdem vagy fejezem be a napot, csak sodródom a tennivalókkal...és csak akkor érzem magam fontosnak, ha kifáradok a sok tennivalóban, de nem állok le és nem figyelek RÁ, aki a legfontosabb és minden mozgatója.
NEM AKAROM!!!


Akkor néhány infó arról, hogy mi történt ma...


Délelőtt megbeszélés, stratégia, tervezés. Nagyszerű időtöltés, tapasztalatcsere, jó sok fordítás - mindig rájövök, hogy még mindig van mit tanulni. Milyen jó! ;) (néha nehéz beismernem:P, de muszáj! Mert nem én, mi vagyunk, akik végezzük a munkát, hanem az Úr ad hozzá bölcsességet.)


Nagyon jó alkalom Boldogon:) Beszélgettünk arról, hogy a helyi nagyobb családok nő tagjai (főleg), de voltak férfiak is hogyan látják magukat most a településen, közösségben. Érdekes volt hallgatni. Ja, azt is elmondanám, hogy Marika nappalijában voltunk. Nagyon szép és rendezett lakás! 2,5 órát voltunk ott beszélgetve és álmodozva a jövőről. Elmondtuk, hogy mi mit tudunk felajánlani. Oktatás, tréning, ötletek, idő, energia annak érdekében, hogy elérhessék az általuk megfogalmazott célokat. Mit nem ajánlunk: pénzt. Hisszük, hogy nem az oldja meg a szegénység problémáját. Annyira sokan be vannak csapva...


Nem rossz, ha van, de nem oldja meg az ember gondjait, fejfájását... csak olyat hajszol, amiből soha nem elég. Az ördög egyik nagy csapdája.

Péld. 13:8 

A gazdagság az ember életének váltságdíja lehet, a szegény pedig fenyegetést sem hall.

Péld. 28:6
Jobb a feddhetetlenül élő szegény annál, aki gazdag, de görbe utakon jár.

Még sok igeverset lehetne írni, de nem teszem most. Inkább csak elmondom, hogy elégedett vagyok azzal az életettel, amin az Úr a vezérem. Jézus Krisztusban olyan biztos támaszt kaptam, hogy nem is lehetne jobb és ha sok milliárdot ajánlanának se választanék mást...

Békességem, örömöm van, mert Krisztus választottam. Csak akartam, hogy tudd, hogy nagyon áldott nap volt a mai is, mert megoszthattuk ezt a cigány tesókkal is Boldogon... :) Örül a szívem.

Nagyon szép estét és éjszakát! folyt. köv.


Tudom, hogy jó kezekben vagyok:)


Szabadon ;)

1 megjegyzés:

  1. Köszi!!! Nagyon szeretem én is a munkám! ... és a hétfőket is emiatt! :-)

    Puszi: Monca

    VálaszTörlés