2014. július 18., péntek

HATALMAS ISTEN

A facebook-on az a kis csoportomnak a neve, hogy Kis életem NAGY Istenéről és így is van. Most is erről szeretnék bizonyságot tenni. Hogyan hallgatta meg és válaszolt Isten az imádságokra, imádságotokra.

1. az, amit ma reggel olvastam:
szerintem ez egy kis viruló olajfa, nem?! :)
Zsoltárok könyve 52.rész 
10 De én olyan vagyok, mint a viruló olajfa, Isten házában lehetek, bízom Isten szeretetében most és mindenkor.
11 Hálát adok neked mindenkor, mert te munkálkodsz. Nevedben reménykedem, mert jó vagy híveidhez.
Legyen így az én és a te életedben is ;)

2. Azt írtam az előző bejegyzésemben, hogy imádkozzatok, mert nagyon sok településen, - valószínű, hogy nektek sem ismeretlen - rengeteg fiatal + nem fiatal! drogozik és elrontja a saját és családja életét.
Először is, figyelj! Mert, ha imádkoztál, akkor itt a hálaadás lehetősége! :)
Egyik nap elmentünk Mátraszőlősre (az egyik település, ahol dolgozunk), és meglátogattunk több családot a soron következő megbeszélés leszervezése végett. Gyerekprogram és egy MEK Kiscsoport elkezdéséről. (A weboldalunkon többet is olvashatsz: Misszió az Egészséges Közösségekért vagy angolul a nemzetközi szervezetről: Community Health Evangelism.)

Az egyik anyukát is meglátogattunk újra, aki különösen is a szívemhez nőtt. Írtam róla az előző bejegyzésemben. Sírva mesélte az utcán legutóbb, hogy a 19 éves fia miben van. Drogozik, elviszi otthonról a dolgokat, hogy legyen miből megvennie az adagokat, eltűnik több napra,... tiszta "ideg" volt. Nagyon összetört a szívem érte. Sokat imádkoztam, imádkoztunk és sokakat kértünk, hogy együtt is menjünk a mennyei Király trónjához, hogy könyörüljön ezen a családon. Persze Isten könyörül, Ő azt szeretné, ha mindenki megtérne, de nekünk is akarnunk kell. Döntést kell hozni és aztán ragaszkodni Hozzá. Megtörtént :)
Szóval az történt, hogy visszamentünk hozzájuk. 
Az anyuka úgy mosolyog, hogy majdnem nem bírja abbahagyni :D (persze azért is, mert nem találta hirtelen a kapukulcsot, hogy beengedjen minket:D) Örömmel meséli, hogy miután meglátogattuk őket és beszélgettünk az utcán...mik történtek velük. 
Én csak ámultam és nem győztem fordítani Jeannie-nek :) 
A fia a beszélgetés és imádkozás utáni nap, eléggé más volt. Nem idegeskedett, ordibált, végig tudta aludni az éjszakát, elment dolgozni az apukájával! WOW!
Az anyukája nem tudta hova tenni az esetet, de visszaemlékezett a közös imádkozásra az utcán és arra, hogy lehet, hogy Isten elkezdett munkálkodni a családja életében... vasárnap elment istentiszteletre a helyi Baptista Közösségbe. Aztán következő vasárnap a férje is elment! :) (azt mondta, hogy ezt soha nem gondolta volna). Átadták az életüket az Úrnak és annyira változtatja a napjaikat, gondolkodásukat, hogy NAGYON! :) Oh, milyen jó ilyen bizonyságtételt hallani! :) Ezért csináljuk, amit csinálunk! ;)
Reggelente ő is és a férje is a reggeli kávé után előveszik a Bibliájukat és olvassák, sőt este is. Éheznek még többet megtudni Istenről.
A fiú, 19 éves, két hete nem drogozik és jár az apukájával dolgozni! ;)
Kérlek imádkozzatok érte továbbra is, hogy kitartó legyen és ő is átadja az életét az Úr Jézusnak.
Viszont azzal, hogy megtértek, sajnos nem állt meg az élet küzdelme. A Gonosz is támad, mert érzi, hogy még egy családot, szülőpárt elveszít, ezért megpróbál elbizonytalanítani és romlást hozni.
Andi (édesanya) kapott munkát, de van két kisebb gyerkőc, akiket a nyári időszakban nem tud kire hagyni. A szomszédságban is nehéz helyzetben vannak a családok és még két szájat etetni megterhelő. 
Kérlek imádkozz velem, hogy Isten adjon nekik bölcsességet és segítő barátokat, szomszédokat, akik ott vannak velük, mikor segítségre van szükségük a hétköznapokban.
Mivel most van a napraforgók ideje, ezért ezt a képet találtam nektek :) 'Örüljetek az Úrban mindenkor, ismét mondom örüljetek!'
Mátraszőlősön többen vannak, akik átadták már az életüket Jézus Krisztusnak, elfogadták, hogy segítségre van szükségük és tapasztalják ennek az életnek az örömét, de nehézségeit is. Sokan visszaestek és elvesztették a reménységük. Szeretnénk őket és másokat is visszavezetni Jézushoz, hiszen nekünk is Ő adja az erőt, kitartást és mindent, ami az élethez  kell.  

Imádkozzunk együtt értük. 

Vasárnap este lesz újra egy beszélgetésünk azokkal, akik nyitottak egy Gyermekprogram indítására, ahol megismerhetik a gyerekek a Biblia igazságait, de azt is, hogy hogyan nézzenek szembe a hétköznapok fizikai, érzelmi, szociális, kultúrális,... kihívásaival EGYÜTT. Hogyan tudunk együtt tanulni és tanítani másokat, egymást arra, ami fontos az élethez Magyarországon. Hogyan tudjuk egymást motiválni a tanulásban, főzésben, segítségnyújtásban, hogyan lehetünk hasznára a közösségünknek, Mátraszőlősnek. 
De nem mi (MEKesek) szeretnénk ezt csak tenni, hanem azt szeretnénk, ha a helyiek magukénak éreznék a programot és ők lennének motiválva, hogy szervezzék és összefogják a programot a mi segítségünkkel. 

Kérlek imádkozz 
  • jó döntésekért, 
  • odaszánt emberekért, 
  • reális célkitűzésekért és hogy 
  • Isten reménysége erőt adjon a folyamat elkezdéséhez és fenntartásához. 

Isten áldjon és adjon hasznosan eltöltött napokat! :) ;)

Köszönöm, hogy elolvastál!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése