2015. szeptember 22., kedd

"És jó baba?"

Más is elgondolkozott azon, hogy hogyan tudna válaszolni a címben említett kérdésre?! :D
Mi is, mert naponta többször is feltehetik. Lacival már nevetünk, mert mindenféle választ lehet olvasni a neten is, amik elég viccesek.  

  • Igen, jó kisbaba, működik rendesen. Eszik, alszik, pisil, kakil.
  • Én azt mondtam rá, hogy nem, de megtartjuk. 
  • frappáns válaszok :)
Őszintén megvallva én sem értem, hogy ki milyen választ vár, mondjuk ez ugyanolyan, hogy miért kérdezzük, hogy "Hogy vagy?" - ha nem érdekel a válasz. Lehet túl agyalós vagyok az ilyen kérdéseken, de néha érdekes belegondolni és utána nézni a megszokott dolgok eredetébe. (Legutóbb pl arról olvastam, hogy miért mondjuk az Egészségedre felszólalást tüsszentés után:) 
Minél kevesebb munkát egy babával? Egy baba, akkor jó, ha egyfolytában alszik és nem sír?! De akkor nem is lenne baba, aki a 9 hónapnyi kényelem után kint van ebben a kényelmetlen világban, ahol még csak a sírásával tudja tudatni, hogy éhes, fáj valamije, ölelésre, vigasztalásra van szüksége.

Jó baba? Most nézzétek meg ezt a képet! Lehetne azt mondani, hogy nem jó baba? :) Pedig ő is van, hogy nem alszik hajnali 1-ig, vagy nyűgös, fáradt...



Kis hatásszünet után válaszolunk persze, hogy igen, olyan mint egy átlagos baba :) hiszen még nem tud beszélni, ezért sír, mikor éhes vagy teli a pelus :D

Másik, amit keresztyén szülőkként hiszünk:

Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.


minden  adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása.

Hisszük, hogy Simeon az Úrtól van, az Ő ajándékaként fogadtuk, akkor meg csak jó lehet. ;)
Meg úgyis olyan sokszor az ember elképzeli, hogy mi lenne jó neki... aztán meg nem is feltétlenül tudja, hogy mire van szüksége valójában. Isten a tudója, ezért fogadjuk Tőle ajándékait. És hisszük, hogy Isten csak jóval áld.

Tehát Igen, Simi jó baba és 3 hónapos. Örülünk neki nagyon! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése