2015. április 6., hétfő

Húsvét után

Sziasztok!

Sokat gondolkoztam azon, hogy mit és hogyan közvetítsünk nektek a Húsvétunkból.

Sok élményben gazdag volt a hétvége és a készülődés, pihenés.
Az ember bármerre néz, nyuszik, tojások, bárányok, nyuszifüles hajpánt, locsolkodás,... hagyományok. Idegesítő volt, hogy mi közük van a Húsvéthoz. 
Mondjuk nem sokat csodálkoztunk, mert ha valaki nem ismeri azt az élő reménységet, amit Jézus Krisztus kereszthalála hozhat az életünkbe, akkor ez a húsvét is csak egy újabb hagyományoktól, tojásfestéstől, pálinkaivástól "gazdag" ünnep lesz számukra, ami szokásos módon eltelik. 

Itt szeretnék megosztani veletek egy videót és dalt, ami jól összefoglalja a Húsvétot megelőző Nagypéntek jelentőségét és ami számunkra is a legfontosabb:



Elveszik a Húsvét valódi értelme, ha keresztyénként is nem irányítjuk Rá, Krisztusra a figyelmünk, csak azt számoljuk, hogy megint istentisztelet és tegyünk eleget az elvárásoknak...

Ma az egyik kis barátnőm fel is tette a nagy kérdést a Facebook-on, hogy "mi is a Húsvét valódi lényege. Őt nem érdeklik a hagyományok, inkább alszik :D" Sokan vannak így, mint ő.

Jézus tanítványa, János ezt írja az evangéliumában:
2Jézus ekkor ezt mondta neki: "Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él;
26 és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?"

Tehát annak van ÉLETE, aki ismeri Jézust. Nem csak tud róla, hanem bevallja, hogy szüksége van RÁ, az élő reménységre, amitől más lehet a Húsvétja valakinek. Neked milyen?!

És a mienk is ezért más. Persze, erre a reménységre, amit Jézus hozott nem csak Húsvétkor lehet emlékezni, sőt, nem csak ekkor érdemes :)


Ez az egyik dal volt, amit énekeltünk vasárnap a gyülekezetben. Nagyon tetszett a szövege!
Szóval olyan jó ezt tudni. Tudni, hogy Élő Reménységünk van és a hitünk nem hiábavaló. Mert tapasztaljuk azt, hogy Isten hűséges az Ígéreteihez, ahogy azt is megmondta, hogy fel fog támadni, feltámadt. :)

Miért fontos még a feltámadás?

Fel fogunk támadni! (1Korinthus 15)

12 Krisztusról azt hirdettük nektek, hogy feltámadt a halottak közül. Akkor hogyan mondhatják közületek néhányan, hogy a halottak sohasem támadnak fel? 13 Hiszen ha ez igaz lenne, akkor Krisztus sem támadt volna fel. 14 Ha pedig Krisztus valóban nem támadt volna fel, akkor nem lenne semmi értelme annak az üzenetnek sem, amelyet nektek hirdettünk. Sőt, akkor a ti hiteteknek sem lenne értelme! 15 Ráadásul, Istennel kapcsolatban is hazudtunk volna. Miért? Mert azt mondtuk, hogy ő feltámasztotta Krisztust a halálból. Ha tehát igaz lenne, hogy a halottak nem támadnak fel, akkor mi is hazugok lennénk.
16 Mert ha a halottak tényleg nem támadnak fel, akkor Krisztus sem támadt fel.17 Ha pedig Krisztus valóban nem támadt fel, akkor semmit sem ér a hitetek, és még mindig a bűneitekben éltek. 18 Ezen felül még azok a testvérek is végleg elvesztek volna, akik eddig a Krisztusban való hitben haltak meg. 19 Ha csak erre a földi életre nézve lenne reménységünk Krisztusban, akkor minden embernél szánalmasabbak lennénk!
20 Ámde Krisztus valóban feltámadt a halottak közül! Ő támadt fel legelőször azok közül, akik meghaltak. 21 A halál ugyanis annak következtében éri el az embereket, amit egyetlen ember tett. Hasonlóképpen a halálból való feltámadás is egyetlen emberen keresztül kezdődött el. 22 Mert ahogyan Ádám után minden ember meghal annak következtében, amit Ádám tett — ugyanúgy Krisztus által is minden ember fel fog támadni, annak következtében, amit Krisztus tett. 23 Mindenki a maga idejében, előre megszabott sorrend szerint támad fel. Legelsőként Krisztus, azután majd Krisztus visszajövetelekor azok, akik hozzá tartoznak. 24 Azután következik a befejezés, amikor Krisztus minden uralkodót és fejedelmet megfoszt a hatalmától, és véget vet uralmuknak. Azután ő maga is átadja a királyságot az Atya-Istennek.

Éljünk tudatosan, élő reménységgel. Olyan alapelvekre és igazságra építve, ami bizonyítottan és MEGTAPASZTALVA IGAZ!
Nem akarunk mi sem fanatikusnak tűnni és azoknak lenni, hanem hitelesen és ragadósan:), vonzóan megélni a meggyőződésünk Jézus Krisztusban. 


Egyet értünk ezzel a dallal! Nagyon fontos, hogy tudatosan és ne csak az érzelmeinktől hajtva végezzünk a munkánk, szolgálatunk.
Húsvét előtt elkezdtünk az 1Mózes-től újra olvasni, tanulmányozni a Bibliánk. Sokat tanultunk Ábrahám hitéből. Megnéztünk egy filmet is róla. Jó volt átélni így nézve is, hogy Isten milyen hűséges, annak ellenére, hogy Ábrahám sem viselkedett mindig úgy, ahogy kellett volna. Magunkra ismertünk... Isten mégis hűséges Isten volt mindvégig, Aki megtartotta, amit ígért.

Még egy igevers, ami nagyon fontos!!! 2Kor.5

14 Mert bennünket Krisztus szeretete szorongat és sürget. Meg vagyunk győződve róla, hogy ha egy ember — Jézus — meghalt mindenkiért, akkor valójában minden ember meghalt.15 Jézus pedig azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek. Igen, ő meghalt és feltámadt, hogy az emberek érte éljenek.

Az előző igevers megélése a célunk, ahogy készülünk kisfiúnk fogadására, aki egyre erősebben jelzi, hogy készülődik :) (egyre erősebben rugdos:)

Nagyon örülünk a tavasznak!!! :) Ez a kép Derecskén készült. Ott is voltunk a hétvégén. Írunk még arról is, hogy ott mi történt :)
Áldott Húsvét utáni napokat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése