2015. április 20., hétfő

Megnyugvás


Érdekesek azok a reggelek, amikor olyan sok minden kavarog benned...
"Hogy lesz ma, holnap, jövőre ..."
"Hogyan kéne dönteni?! Mi lenne a legjobb"; "Vajon jól hallom Istent?!"
"Hogyan fog változni az életünk, miután megszületik a kisbabánk?!"
"Hogyan leszünk anyagilag?!" GYED, GYES, támogatásunk... 

Lehet, hogy bennetek is fogalmazódtak már meg hasonló kérdések. Lehet ...

Hogyan rakja helyre az ember?! Hogyan tud megnyugodni és nekiindulni a napnak?
(lehet csak azt is, hogy elhessegetjük ezeket a gondolatokat, de hogyan??? mivel helyettesítjük azokat? - ez itt a kérdés.)
Reggelente, amelyikünk hamarabb ki tud szállni az ágyból, kávét főz a másiknak is :)
És utána együtt olvassuk az áhítatot, most Spurgeon - Isten ígéreteinek tárháza-t, plusz Mózes Első Könyvével haladunk kisebb részekkel tovább. Elolvasunk egy részt, többször is akár, beszélgetünk róla, hogy milyen lehetett az a kor, amikor íródott (utánanézünk, ha kell), milyen alapigazságokat fogalmazhatunk meg belőle, ami minden korban megállja a helyét (alapigazság, alapelv) és hogy mit tudunk ezek után alkalmazni belőle a saját életünkre nézve ma 2015-ben.

Ma reggel azt olvastuk, hogy Ábrahám megkérte az egyik szolgáját, hogy hozzon fiának, Izsáknak feleséget. 
Nem fogom leírni, hogy miért így, miért nem máshogyan, jobb-e, ha más választja a feleséget, megveszi vagy nem... (annak nézzetek ti is utána;) hanem, amit mi tanultunk ebből a történetből. 
Nyilvánvaló, hogy más kor, más szokások voltak akkor, mint most, tehát nem az a tanulság, hogy valakit el kell küldj, hogy feleséget/férjet szerezzen neked. Bár, ha ilyen helyzetben vagy, akkor más lehet az alkalmazás ;) Érdemes elmélkedni, imádkozni ezen is. 

Mi már megtaláltuk egymást és láttátok a kérdéseket, amik reggel megfogalmazódtak, aggodalmat okoztak a szívünkben, de Isten ma is hűséges volt és vezetni szeretne minket.

- Ábrahám szolgája nem tudta, hogy hogy lesz a story, kérés kimenetele, mikor elindult, mégis elindult, mert BÍZOTT ISTENBEN, hogy ahogy eddig is megtapasztalták Isten vezetését, aznap is meg fogja. Elindult és bízott. Ellátta, ami rá volt bízva és imádkozott Isten vezetéséért. (és Isten meg is adta a vezetést)
- Rebeka, a jövendő feleség, mit sem sejtve, hogy mi fog vele történni aznap, elment a kútra vízért. A szomjas szolga kérésére, készségesen válaszolt és adott inni nemcsak a szolgának, hanem a tevéinek is. SEGÍTŐKÉSZ VOLT ÉS NYITOTT ARRA, HOGY SEGÍTSEN. (A szolga ezért imádkozott Istenhez) - ez lehet egy tanulság azoknak, akik még várják az igazit ;) Akkor is, ha csak a mindennapi teendőidet végzed, légy kész segíteni, legyél nyitott és kedves. Nem tudhatod, hogy Isten mikor szembesít a társaddal. Lehet, hogy a jövendőbelid épp egy kedves, segítőkész társért imádkozik :)
- Izsák is imádkozó szívvel ment ki a rétre, mikor meglátta a hazaérkező szolgát és jövendő feleségét. Férfiaknak/ férjeknek is fontos, hogy a szívük és vágyaik Isten előtt legyenek. Ő választ ad, MINDIG IDEJÉBEN!



Mindenki szíve vágyát teljesítette Isten előbb vagy utóbb. Ő tudja, hogy mikor van ott az ideje, hogy teljesítse a kéréseinket. Ő VEZET! Ma is vezetett minket és nagyon sok mindennel tudtunk haladni. Tudjuk, hogy Istennek a szívünk a legfontosabb, hogy hogy állunk előtte. Meg tudtunk nyugodni abban, hogy Ő látja minden kérésünket, aggodalmunkat. Imádkoztunk reggel is, napközben is többször... Olyan jó, hogy Vele bármikor lehet beszélgetni!!! :) Tudjuk, hogy jó kezekben van az életünk! ;) 

"tehát ne féljetek: ti sok-sok verébnél (tudom, hogy nem verebek:D) értékesebbek vagytok!”Máté evang.10:31

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése