2014. november 10., hétfő

Rómaiakhoz írt levél tanulmányozása közben

Ma jutottunk a 15.részhez.

Szeretjük, mikor a reggeli kávé illata mellett kinyithatjuk a Bibliánk és kereshetjük, hogy Isten mit tanácsol nekünk, hogyan változtassunk, hogyan döntsünk, mi legyen, ami irányítja az érzéseink.

Mindegyikünk a felebarátjának kedvezzen, mégpedig annak javára, épülésére.
Hiszen Krisztus sem magának kedvezett, hanem ahogyan meg van írva: "A te gyalázóid gyalázásai énreám hullottak."
Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk.
Olvastunk egy cikket is, aminek az volt a címe, hogy Milyen szerető ember vagy? Hogyan szeretsz? Amikor reggel felébredsz, mi az, ami a gondolataid középpontjában van... hogy mit vársz a társadtól, hogyan szeressen, gondoskodjon vagy az, hogy hogyan tudod te magad kifejezni a másik felé a szereteted. Ha mindketten így állunk a dolgokhoz, másikhoz, akkor észrevétlenül, de betöltődik mindkettőnk szüksége és szeretettankja. Nem könnyű...

De így akarjuk élni az életünket kifelé is. Nem magunkkal foglalkozva, hanem másokkal. Mások életében örömöt és vidámságot hozni. Másokért élni, ahogy láttunk Mesterünktől, Jézus Krisztustól. Nem érdekelte nagyon, hogy mások mit gondolnak, csak elvégezte azt, amit az Atya rábízott, hogy nekünk jó lehessen. Megmenthette volna magát a keresztről is, hogy ne sújtsa mindannyiunk bűnének következménye, de tudta, hogy nincs más esélyünk a boldogságra a földön és a megmenekülésre az örök élet tekintetében. 
Persze a másik oldal az, hogy ha valaki megtér és rájön, hogy nélküle is működne a világ, hogy nem olyan fontos, mint gondolta, hogy már túl nehéz a bűnteher, akkor Isten gyermekévé fogad és úgy gondoskodik rólad, rólunk, mint Édesapa a gyermekéről. És azt meg mindannyian tudjuk, hogy a gyermeknevelésben, nem mindig a simogatásnak van ott az ideje. Nem mindig egyszerű a hívő keresztyén élet. Sokszor küzdelem, félelem, amikor érdekel minket (persze), hogy mások mit gondolnak és hogyan tudunk másoknak segíteni. Fontos szempont, de nem az kell, hogy hosszú távon vezesse a gondolataink. 
Az ERŐSSÉG szolgálatra van, nem csak azért, hogy legyél. Arra kéne figyelnünk, hogy mi jó a körülöttünk élő embereknek, megkérdezve, hogy Hogyan segíthetek? Róma 15:1-2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése