2014. december 4., csütörtök

Friss élmény


Babát várunk :)

Friss élmény és az is, hogy az egyik látogatásunk során kiderült, hogy a néhány lány közül, akik bejöttek a házba, ahova mentünk beszélgetni, szintén várandós.
Emiatt ért nagyon sokkolóan a hír.
Emiatt döntöttem úgy, hogy lesz belőle egy bejegyzés.
Szerintem egy korúak lehetnek a babák, DE azt mondja: "Anyagi okok miatt, elvetetik."
Nagyon lesokkolt és sokáig nem is tudtam aludni tegnap este.

Csak agyalok, agyalok, hogy miért?! Mert gyilkosság, bármennyire is próbálom megérteni a nehéz anyagi és mindenféle körülményeket. Az apának nincsen munkája, a családban sokan vannak...
"Nem kell egy másik éhes száj." - szinte hallom a véleményeket.
Generációk óta gyűrűzik a "csak egy újabb gyerek és nem kívánt terhesség". Miért vállalni? Miért ne?!

Manapság már olyan természetessé vált az abortuszok elkövetése.
Megengedett korig, "addig még úgyse élet"... - mondják.

Mik a megengedett okok, amik miatt 'jogos' az abortusz?
Tegnap egy másik beszélgetés alkalmával azt mondta a nagymama, hogy neki azt mondták, mikor megijedt egy nem kívánt terhesség hallatán, hogy ahol van 4, ott az 5.-nek is lesz mit ennie. Megoldjuk, ne aggódj!

Oh, mennyire értékes is az élet és a Biblia azt mondja, hogy "Isten ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom..." Akkor milyen jogon is vetünk véget önző módon a kérdésnek.
Tudom-tudom, rengeteget lehet pro-kontra érvelgetni, de azt is tudom, hogy sokan vannak szülők, akik szeretnének gyermekeket, de nem lehet nekik.

Mond, hogy nem szorul össze a szíved, mikor ilyet hallasz és látsz egy ilyen képet...
Tudom, hogy nem könnyű, hogy sok lemondással jár anyának, szülőnek lenni és nekem is vannak pillanataim, amikor inkább félek és aggódok, mint imádkozok és bízok Istenben. De minek van értelme?! Aki minden felől dönt, az ne lenne mellettem, mikor ilyen feladatra mondok igent? Aki adja ezt a kis életet, az ne állna mellettem a feladat elvégzése során?!

Vannak információátadó és reménységet nyújtó anyagaim, amiket oda tudok adni neki(k). Tudok, tudunk velük beszélgetni, mellettük állni, DE NEM MINDIG.
Isten viszont ott akar lenni velük is és segíteni, mellesleg erre emlékezünk Karácsonykor is!!!
Tudom, hogy Isten vezetése és bölcsessége nélkül nem tudok, tudunk elérni változást sem ebben, sem más kérdésben a misszióban, szóval ez úton is kérünk, imádkozz értünk!

Kérlek imádkozz velem együtt ezért a lányért, névtelenül is és még azért a sok fiatalabb és idősebb nőért Magyarországon, akik abortuszra adták a fejük, hogy
- gondolják meg magukat, értsék meg Isten életet teremtő erejének lehetőségét,
- ha már nem tudják, akkor találják meg Isten szeretetét és gyógyító kegyelmét, bűnbocsánatát.


Jó oldal: Kiáltás az Életért Egyesület -  http://www.terhessegkozpont.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése