2014. december 24., szerda

Karácsony margójára

Biztos mindenkit másként érintenek az Ünnepek. Ünnep?!
Nekünk az, hiszen Megváltónk, Barátunk, Hűséges Társunk születésének évfordulóját ünnepelhetjük most már együtt hárman :)

Hihetetlen átgondolni, hogy mennyi minden történt velünk az elmúlt Karácsony óta.
Január 28-a óta megváltozott minden!

2012-ben ismertük meg egymást, de január 28-a óta felgyorsultak az események.
Május elején az Egyesült (Egybesült - Laci:) Államokba mehettünk el egy Konferenciára, amellett pedig csodálatos tájakat láthattunk.

az Úr Jézus az életünk oltalmazója

Grand Canyon-nál

hihetetlen hatalmas

Nagyon meghatározó volt ez a kirándulás... a csapatépítés szempontjából is. Sokat utaztunk, sokat beszélgettünk, sokat tanultunk, olvastunk, ettünk az utak alatt.

Egy kép a nyárról, Debrecenben készült, egy Keresztyén Tolmácsképzőn. Hasznos, intenzív hét volt! Ajánljuk!


Nem akarunk minden történésről képet felrakni, hiszen akkor nagyoooooooon hosszú lenne a bejegyzés és különben sem készült mindenről kép :)

Sok Konferencia, Képzés, látogatás, ismerkedés, rengeteg km van a hátunk mögött...

Persze a legfontosabb esemény az Esküvőnk volt Október 11-én. Hálásak vagyunk, hogy Isten megengedte, hogy megvalósuljon és hogy nagyon szép volt. Utána meg a Nászút is izgalmas :) arról elolvashatjátok a részletesebb bejegyzésünk... ;)

Nagyon nagy ajándék a másik :)
És most Karácsony van. Az 1. Karácsonyunk együtt. Fincsi kávéval és kaláccsal kezdtük, aztán sütögetés és kedves pillanatok, ahogy még díszítgetünk és hallgatjuk a karácsonyi zenéket.

Néha sok a sok elvárás, amit magunkban támasztunk a finom vacsorára és hatalmas ajándékokra gondolva... hogy még mi nincs meg. Aztán eszünkbe jut, hogy nem is erről szól a Karácsony. Mindegy az, hogy a valóságban mikor is született meg Jézus Krisztus. Az a fontos, hogy megváltoztatta-e már az életünk és engedjük-e folyamatosan, hogy változtasson rajta.
Mi megtapasztaljuk, hogy él és nagyon is részese az mindennapjainknak, nem csak Karácsonykor és ennek nagyon örülünk, sőt kérjük is minden reggel, hogy vezessen Ő minket... mert magunktól nem sok jót tudunk kihozni a dolgokból.
Megtapasztaltuk, hogy olyankor ad ötleteket, amikor szükségünk van rá. Megáld olyan bölcsességgel minket, ami tudjuk, hogy nem a sajátunk a szolgálat, munka közben. Olyan szeretetet és türelmet ad, mikor hagyjuk, ami tuti nem belőlünk fakad. Fantasztikus az Ő közelségében és jelenlétében élni.

Kívánjuk, hogy tapasztald meg te is, hogy milyen, ha beengeded a mindennapjaidba, a kapcsolataidba Jézus Krisztust. Engedd át magad, hogy megváltoztasson mindent! :)



És egy film, amit ajánlunk Karácsony estére: (vannak más jó filmek is ezen az oldalon)


Áldott Ünnepeket és Istenben gazdag Újabb Évet kívánunk!

1 megjegyzés:

  1. Köszi a filmajánlást, megnéztük anyukámmal :)
    Jó pihenést nektek a szabadnapokra, és boldog várakozást továbbra is ;)

    VálaszTörlés