2016. február 1., hétfő

Február 2-án - Hogyan imádkozzak a férjemért?

Róm.15:5 
"A türelem és vigasztalás Istene pedig adja meg nektek, hogy kölcsönös egyetértés legyen közöttetek 
Jézus Krisztus akarata szerint".

Február 2-án imádkozzunk azért, hogy harmónia és egyetértés legyen a házasságunkban. 

Ez az igevers nem feltétlen házastársakra vonatkozik, hanem egyetértésre egy vallási, gyülekezeti közösségen belül. 
Viszont a mai kontextusban, a saját életünkben, februárban, amikor több időt szeretnénk a szerelmünkre koncentrálni, ahogy Valentin-nap is áthatja a levegőt, reklámokat, mindent. Tehát...
Ugye Istentől van a házasságunk, Ő az, aki egyben tudja tartani, erőlködés nélkül. ;)
Szükségünk van türelemre Istentől. Néha vigasztalásra is, amikor tanácstalanok vagyunk. (Nekem szokott lenni ilyen pillanat).
Szükségünk van rá, mikor másképpen csinálnánk dolgokat, mint a férjünk, de érezzük, hogy nem kéne beleszólni, csak elfogadni a vezetését és döntését. 
Isten azt kéri, hogy ne ellene harcoljak, hanem az igazi Ellenség ellen, aki bomlasztani szeretné és hazugságokkal megtömni a gondolatainkat, házasságunkat... aki boldog lenne attól, ha mi türelmetlenek lennénk és vitatkoznánk, hogy "akkor is nekünk legyen igazunk". - - De az mire jó? - 
Fontos tudnunk, hogy ki ellen harcolunk. A Gonosz ellen. Isten oldalán győztesek lehetünk. Isten Jézus Krisztus miatt meghallgat minket. 
Isten szeret és harmóniát szeretne a házasságunkba is adni. 

A Bibliaiskolában a Filippi levél Kurzusunk alatt volt egy fontos dolog, amit mondott a tanár. Úgy lehet örömünk (JOY) az életünkben, ha Jézus (Jesus) áll az 1. helyen, 2. helyen Mások (Others) van, 3. helyen pedig te/ én (You).
Jesus
Others
You
= JOY
A kezdőbetűk összeolvasása pedig az öröm szót adja ki :)

Ha önzetlenül tudunk másokat, férjünket magunk elé helyezni, akkor megkapjuk azt az örömet, ami által boldog lehet a házasságunk is.  Persze Isten után.
Figyeljünk erre.
Márk 12:29 Jézus így válaszolt: "A legfőbb ez: Halljad, Izráel (/Magyarország), az Úr, a mi Istenünk, egy Úr,
30 és szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből.
31 A második ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincsen más, ezeknél nagyobb parancsolat."

Urunk! Imádkozunk türelemért Hozzád, aki a türelem és vigasztalás Istene is vagy, Aki a Jézus Krisztusban való hitünk miatt türelmet és isteni szeretetet tudsz adni a férjünk iránt még akkor is, amikor már fáradtak vagyunk egy-egy nap végén :) 
Kérlek adj bölcsességet kifejezni a szeretetem és szerelmem felé minden nap. Köszönöm, hogy számíthatok Rád. 
Kérjük, hogy fedd fel, ha van valami az életemben, ami nem tetszik neked. Ami elválaszt Tőled vagy megsebzi a kapcsolatunkat. Segíts felismerni és lerendezni a bűneim, ha arra van szükség.
Adj időt, szorgalmat reggel időt tölteni Veled imádságban és Bibliatanulmányozásban holnap reggel is. Szeretlek Úr Jézus!  Köszönöm, hogy mindig meghallgatsz, ha beszélgetni szeretnék veled. Hálás vagyok ezért. Köszönöm, hogy válaszolsz is mindig, úgy, ahogy a legjobb nekem szerinted. Kérlek add, hogy el tudjam fogadni az időzítésed és megelégedett tudjak lenni.
Hálás a szívem még mindig a kapcsolatomért Veled, Aki a legfontosabb vagy. Hálás vagyok nagyon Laciért, aki a 2. legfontosabb az életemben. És persze Simiért. Oh, Uram! Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm, hogy még mindig tart a kegyelmed és szereteted!
Amen


Ezek után még álljon itt egy jó kis ötlet, amivel bátorítani tudjuk a párunkat :)

Befőttes üvegbe kis cetliken megfogalmazni, hogy miért szereteted a férjed :)
Forrás: Pinterest


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése