2016. február 4., csütörtök

Február 4.- Pénzkérdéssel kapcsolatban

Sziasztok! Jó újra írni nektek :) Meg magamnak is megfogalmazni a gondolataimat. Egy olyan résszel kezdeném, ami kapcsolódik a tegnapi témánkhoz. Bölcsességért imádkoztunk. De milyen is az igazi bölcsesség? - kérdezhetjük. A Bibliában erre is találunk választ:

Az igazi bölcsesség

13 Ha valaki közöttetek bölcs és értelmes, ezt mutassa meg az egész életével és olyan jótettekkel, amelyeket szelíd bölcsességgel vitt végbe! 14 Ha ellenben keserű irigység és önzés van a szívetekben, ne dicsekedjetek a „bölcsességetekkel”! Az ilyen dicsekvés hazugság lenne, amely eltakarja az igazságot. 15 Az ilyen „bölcsesség” nem Istentől származik, hanem a földről, az emberi romlottságból, sőt a gonosz szellemektől! 16 Mert ahol irigység, féltékenység és önző törekvések uralkodnak, ott zűrzavar és mindenféle gonosz dolog is megtalálható.
17 A Mennyből, vagyis az Istentől származó bölcsesség elsősorban tiszta, azután békeszerető, figyelmes, kíméletes, megértő, és könyörületes. Az ilyen bölcsesség sok jó „gyümölcsöt” terem, azonkívül igazságos, őszinte, és nem részrehajló. 18 Akik békességet teremtenek, békességben vetnek el olyan magokat, amelyekből idővel az igazságosság „gyümölcse” terem — azaz olyan dolgok, amelyek Isten számára kedvesek.

Ma pedig azért imádkozhatunk, hogy férjünk helyesen lássa a pénz kérdését az életében, családunk életében, helyen és bölcs döntéseket tudjon hozni, mikor kiadásokról, nagyon döntésekről van szó. Ehhez az Úr Jézus hozzáállását és véleményét hozom elétek:

Máté evangéliuma 16:26
25 Aki megpróbálja magát megmenteni, az el fog veszni. Aki viszont értem feladja önmagát, az fogja igazán megtalálni az életét. 
26 Mit ér, ha az ember mindent megnyer, amit csak a világ adhat, de a lelkét elveszti? Milyen váltságdíjat adhatna a lelkéért cserébe?

Imádkozzunk férjünk pénzzel való (v)iszonyáért :)

Érdekes téma, nem? De milyen fontos! Helyén tudja kezelni. Isten szerint, eszköznek lássa. Hajtsa a családért való felelősségvállalás, hogy keményen dolgozzon, de ne menjen kárba a családi békesség, mert mondjuk alig van velünk.
Helyén tudja kezelni a munkából hazajött időt.
Mi is feleségek, helyesen tudjuk kezelni azt az időt, amit együtt tölthetünk. 
Mennyire áthatja ez a kérdés is a családjaink életét. Sajnos sok esetről hallani, amikor a házaspár nem tud megegyezni és válóokká válik a pénz helyénvaló kezelése.

Uram! Te tudod a legjobban, hogy mennyire szükségem van Rád, hogy bölcsen és hatékonyan tudjam megélni a mindennapokat. Pénz, idő tekintetében is. Olyan sokfelé cibálhat az élet, kérlek segíts ellenállni a nem fontos dolgoknak, hogy a fontosakkal tudjam építeni a családunk. Imádkozom a kapcsolatunkért Lacival, a házasságunkért, a közös döntéseinkért, a közös harcainkért a Gonosz támadásaival szemben. Neked, CSAK Neked tetsző döntéseket szeretnék. Szeretnék Vele együtt harcolni a Gonosz ellen. Segíts, hogy ne rá ömlesszem a csalódásaim, a fáradtságom, hanem Rád, aki segíteni tudsz. Köszönöm, hogy meghallgatsz. Köszönöm, hogy az imádatodban és dicsőítésedben megnyugodhat a szívem és újra helyére kerül minden. Annyira hálás vagyok ezért. 
Nagyon hálás vagyok, hogy nem egyedül kell állnom, hanem együtt tehetjük Lacival. 
Imádkozom, hogy tudjuk helyesen látni az élet értékét, értékeit. Szánjuk pénzt arra, ami fontos, hogy együtt legyünk, hogy élvezzük azt az életet, amit Tőled kaptunk.
Segíts megelégedettnek lenni. Nem nyomást helyezni a férjeinkre azzal, hogy olyasmire vágyunk, ami nem is kell. Megelégedettség. Hmm. :)
Segíts jól sáfárkodni azzal, amink van és amit kapunk fizetésként. Segíts minden egyes forintot úgy látni, hogy ajándék Tőled és felelősség, hogy hogy költjük el, hogyan segítünk esetleg más(oka)t is vele. Segíts takarékoskodni és jó befektetéseket tenni. 
Annyira hálás vagyok, hogy számíthatok Rád. Köszönöm, hogy Vagy! És neked nem fáradtság végighallgatni. Szeretlek! <3
Amen


Azt hiszem ennek a meglepinek igazán örülnének :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése